14 Ağustos 2008 Perşembe

Volkswagen Tiguan



Volkswagen Tiguan 32 bin Euro’ya Ağustos’ta geliyor!

Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç, 2009 model yılı kapsamında Ağustos ayından itibaren 32 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunacağı kompakt SUV sınıfındaki temsilcisi Tiguan için Nisan ayı sonundan itibaren sipariş almaya başlıyor.

Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, 55 araçlık filo ile tüm yetkili satıcılarda yaptıracakları test sürüşü sayesinde müşterilerin Tiguan’ı en doğru biçimde tanımasını sağlayacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Tiguan’ları ise müşterilerimize Ağustos ayından itibaren teslim etmeye başlayacağız. Tiguan’ı 32 bin Euro ile 45 bin Euro arasında değişen iddialı fiyatlarla satışa sunacağız. Hem 140 beygirlik 2.0 litre TDI dizel hem de 150 beygirlik 1.4 litre TSI benzinli motorla sipariş verilebilecek araçları, ister 4X4 ister sadece önden çekişli olarak satın almakta mümkün olacak."

’Sport&Style’, ’Track&Field’ ve ’Fun&Function’ olmak üzere 3 farklı donanım paketiyle ön sipariş süreci kapsamında satışa sunulacak Tiguan’ın baz donanım versiyonundan itibaren zengin güvenlik ve konfor özelliklerine yer veriliyor. Sport&Style donanım paketinde ABS, ESP, EDS, EDTC, ASR, 6 adet hava yastığı, Auto Hold fonksiyonu, elektrikli ön ve arka camlar, MP3 özellikli Radyo-CD çalar müzik sistemi, klimatronik (tam otomatik klima), yüksekli ayarlı spor ön koltuklar elektro-mekanik park freni, karartılmış arka ve yan camlar, krom tavan rayları, ön sis lambaları ve park mesafe sensörleri standart olarak sunulacak. Daha üst donanım paketlerinde ise hız sabitleyici, bi-xenon farlar, park asistanı, yağmur sensörü, pusula gibi özellikler standart olarak sunuluyor.

Tiguan’ın en büyük farklılıklarından biri de ’otoyol’ ve ’arazi’ versiyonlarının bulunması. İki araç, burun ve özellikle de tampon tasarımlarıyla birbirinden ayrılıyor. Engellere yaklaşma açıları ile birbirinden ayrılan (18 ve 28 derece) versiyonların ilkinde, tamponun alt kısmı otoyollara uygun olarak kalın tasarlanmış. 28 derecelik yaklaşma açısına sahip ve sadece Track&Field donanım paketiyle sunulacak olan versiyonda ise, şık bir biçimde konumlandırılan metal alt korumaya sahip ön tamponun alt kısmı zorlu engeller düşünülerek daha sivri tasarlanmış.

Hiç yorum yok: