28 Mart 2009 Cumartesi

Barrichello understeer nedeniyle pole pozisyonunu kaçırdı


Rubens Barrichello, son seansta yaşadığı oversteer problemi nedeniyle pole pozisyonunu kaçırdığını ifade etti. 2004’den bu yana pole pozisyonu kazanamayan Brezilyalı sürücü, bu şansı kaçırdığı için üzgün olduğunu belirti.
Understeer probleminden dolayı aracı limitlerinde kullanamadığını kaydeden Barrichello, her şeye karşın ikinciliğin de memnuniyet verici olduğunu söyledi.

F1’deki geleceği konusunda aylar süren belirsizliğin ardından sezonun ilk yarışına ilk sıradan başlayacak olan Brezilyalı sürücü, “Son üç dört ay çok kritikti, gelecek bir haberi bekliyordum. O yüzden burada olmaktan dolayı gerçekten ama gerçekten mutluyum” dedi.

Ross Brawn ve Nick Fry başta olmak üzere takımı kurtaran ve çalışmalarına devam eden herkese teşekkür eden Barrichello, herkesin elinden geleni yaptığını söyledi.

Barrichello, “Harika bir gün oldu. Pole pozisyonunu kazanabileceğimi umuyordum. Araç harikaydı, fakat sonseansta understeer yaşadım. Bu yüzden de aracı kullanmak oldukça zorlaştı” dedi.

Formula 1 tarihinin en tecrübeli sürücüsü olan Barrichello, aylar önce böyle bir sonucu tahmin etmenin imkansız olduğunu belirtti. Barrichello ayrıca, bir ara takıma genç pilotların alınmasının gündemde olduğunu hatırlatarak, “Onlarından çoğundan kendimi daha genç hissediyorum. Heyecanlıyım, iyi bir araca sahip olduğum için takıma teşekkür borçluyum” dedi.

Hiç yorum yok: