8 Mayıs 2009 Cuma

Kia-Soulster


Bu yılki Detroit Fuarı’nın en ilginç modellerinden biri Koreli üreticinin standındaki Soul'ster adı verilen konsept araç oldu


Halen devam eden fuarın ilginç olduğu kadar en gerçekçi konseptlerinden biri de olan Kia Soul'ster, Koreli üreticinim bir süre önce tanıttığı crossover modeli Soul üzerine inşa edilmiş pikap ve üst açık bir otomobilin birleşiminden oluşmuş bir araç…

Önden çekişli Soul'ster, dört koltuklu oturma düzenine sahip. İki parçalı üst kısmı ve kısaltılan ön cam sayesinde arkada oturan yolcular ön tarafı rahatlıkla görebilirken arka koltukların bağımsız yapısı iniş-binişi de çok daha özgür bırakıyor.

Arka taraftaki siyah bar aracın daha uzun görünmesini sağlarken aynı zamanda aracın çarpışma anında zarar görmesini de önlüyor. Yeniden şekillendirilen ön ızgara, yeni LED farlar ve 19 inç alaşım 5 kollu alaşım jantlar Soul'ster’in görsel detayları arasında yer alan diğer öğeler oluyor.

Aracın içerisinde ise Kia tasarımcıları çok şık ve eğlenceli bir çizgiye imza atarken kullanım açısından teknolojiden uzak durmuşlar, camlar bile otomatik değil. Koltuklar ihtiyaç duyulduğunda tabana tamamen yatırılabiliyor. Aynı zamanda arka koltuk altlarında da istenildiğinde kullanılmak üzere eşya gözleri bulunuyor. İlaveten hem arka tarafta hem de kargo bölümünde çift bölmeli bir yükleme alanı mevcut.

Eğer bu konsept seri üretime geçerse neden geçti diye soru sorulacak bir yanı olmayacak çünkü son derece gerçekçi. Böyle bir durumda araçta Soul’da kullanılan motorların görev yapmasını bekliyoruz. Hatırlanacağı gibi Soul’da 120 HP güç üreten 1.6 lt dört silindirli motor ve ona eşlik eden 5 ileri mauel bir şanzıman görev yapıyordu. Ayrıca 140 Hp’lik 2.0 lt benzinli motor ve ona eşlik eden 5 ileri manuel veya 4 kademeli otomatik şanzımanlı bir diğer versiyon da ürün gamında yer alıyordu.

Hiç yorum yok: