8 Mayıs 2009 Cuma

PPI Razor GTR


Alman tuning şirketi PPI Automotive Top Marques Monaco 2009’da, Audi R8 temelli PPI Razor GTR'ı tanıttı. 580 bg’lik otomobil 2008’de Essen Otomobil Fuarı’nda tanıtılan PPI R8 Razor’ın varyasyonu.

Motor maksimum beygir gücünü 7400 devir/dakikada üretiyor, tork ise 6200 devirde 600 Nm ile en üst düzeye ulaşıyor. PPI Razor GTR’nin ağırlığı 1580 kg, yani PPI R8’den tam 250 kg, Audi R8 V10’dan ise 40 kg daha hafif. Bu modifikasyonlar otomobilin 0’dan 100 km/s’ye 3.7 saniyede çıkmasını ve 332 km/s azami hıza ulaşmasını sağlıyor. Bütün bu değişiklikler yarışlardan, rüzgar tünelindeki çalışmalardan, yol ve pist testlerinden edinilen tecrübe sonucu gerçekleşmiş. Bir numaralı öncelik olarak otomobilin performansından ödün vermeksizin güç-ağırlık oranını arttırma olmuş.



PPI aracın gücünü yere aktaran son unsur olan tekerleklerde MAG9 Karbon Fiber alüminyum jantlar ve Michelin Pilot Sport 2 lastikleri tercih etmiş. Önde 19 inçlik, arkada 20 inçlik jantlar kullanılmış. Jantların içinde diskleri kavrayan büyük turuncu altı pistonlu fren kaliperleri görülebiliyor. Bu otomobil için yeni yaylar da tasarlanmış, hatta PPI bir hidrolik yükseltme sistemi bile takmış. Bu sistem, son derece alçak otomobilin hız tümseklerinden 45 mm yükselerek rahat geçmesini sağlıyor.

Aracın iç kısmı da kalitesini hissettiriyor. PPI aracın iç yüzeylerini turuncu vurgulu Onyx Nubuck deriyle kaplamış İç kısımlarda da hemen hemen her yerde, hatta hafif katlanır spor koltuklarda bile karbon fiber göze çarpıyor.

1 yorum:

Trivago dedi ki...

mükemmel