13 Şubat 2009 Cuma

Porsche Boxster ve Cayman artık daha güçlü




Porsche Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yenilediği Boxster ve Cayman modelini tanıttı.

Boxster ve Cayman artık çift kavramalı PDK şanzıman sistemi ile de satınalınabilecek ve yenilenen motorları artık daha güçlü.

Yeni geliştirilen 2.9 litre hacminde motor Boxster modelinde 255 beygir, Cayman modelinde ise 265 beygir üretiyor. S modellerinde ise 3.4 litrelik motor artık direkt enjeksiyonlu ve bu sayede Boxster S 310 beygir, Cayman S modeli ise 320 beygir gücünde.

PDK şanzıman ile kombine edildiğinde ve Sport Chrono paketinin kalkış kontrol sistemi çalıştırıldığında Cayman S modeli 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlıyor.

Yakıt tasaruffu konusunda da yeni 2.9 litrelik motor önceki motorun otomatik vitesli versiyonuna göre %11 daha ekonomik.

Yenilenen donanım listesindeki PCM (Porsche İletişim Yönetimi) sisteminde MP3/CD/radyo/navigasyon özellikleri 6.5 inç büyüklüğündeki ekrandan veya ses komutu ile kullanılabiliyor. Sisteme USB bağlantısı ile iPod bağlamak da mümkün.

Süspansiyon sistemi yenilenmiş ve fren “akıllı” olacak şekilde geliştirilmiş. Artık araçların fren mesafeleri daha kısa.

Yenilenen Boxster ve Cayman 2009 Şubat’ında satışa sunulacak.

Hiç yorum yok: