8 Mayıs 2009 Cuma

Castagna Milano : Aznom İle Muhteşem Döndü


Egzotik otomobil üreticilerinin tam anlamıyla yeniden doğuşu devam ediyor. Ünlü İtalyan firma Castagna Milano, Aznom modeliyle tekrar piyasada.


Son yıllarda eskiden birçok egzotik otomobil üretmiş firmaların teker teker yeni modelleriyle gün yüzüne çıktığına tanıklık ediyoruz. Bu firmalara bir yenisi daha eklenirken zamanının en dikkat çekici araçlarını üretmiş markalarından biri Castagna Milano, Aznom modeliyle tekrar yollarla buluşmaya hazırlanıyor.

Corvette Z06 baz alınarak geliştirilen Castagna Aznom, modern görünümünü retro öğelerle birleştirmeye çalışmış. “53 Vette”, “58 Stingray” ve “56 SR-2 Sebring”’ten birçok tasarım ayrıntısına yer verilen Castagna Aznom’da bu sayede nostalji yapmak isteyenler de düşünülmüş. Aracın arka tarafında kullanılan LED teknolojili stoplar, spoyler ve arka difüzör ve karbon kaplı yan dikiz aynaları ise günümüz teknolojisi ve tasarımının örneklerinden. 5 kollu 20 inçlik alüminyum alaşım jantlara sahip Castagna Aznom’da önde 285/30 R20 arkadaysa 335/30 R20 ölçüsünde Pirelli PZero lastikler kullanılmış. Aracın frenleriyse önde 6 piston kaliperli 356 mm’lik arkadaysa 4 piston kaliperli 340 mm’lik disklerden oluşuyor.

Motoru da yine Corvette Z06’dan alınan Castagna Aznom’da, 7 litrelik V8 tip motor Corvette olduğu gibi 500 HP değil yapılan modifikasyonlarla 750 HP güce ulaştırılmış. Aracın gövdesinde kullanılan, karbon, alüminyum ve magnezyum parçalarla Castagna Aznom’un ağırlığı ise 1400 kg sınırında tutulmuş. 750 HP’lik motoruyla Castagna Aznom’um 0-100 km/s hızlanması 3,4 sn, maksimum hızıysa 350 km/s olarak belirtiliyor.

Hiç yorum yok: